Varoitukset lähivuorokaudelle (24 h)

Päivitetty 30.9.2016 klo 12:14

Varoitukset merialueilla

Myrskyvaroitus: Suomenlahti: Lounaismyrskyä 21 m/s. Kovan tuulen varoitus: Pohjois-Itämeren itäosa ja Saaristomeri: Lounaistuulta 19 m/s. Pohjois-Itämeren länsiosa ja Selkämeren eteläosa: Lounaistuulta 17 m/s. Ahvenanmeri, Selkämeren pohjoisosa, Merenkurkku ja Perämeri: Lounaistuulta 15 m/s. Huomautus veneilijöille: Saimaa: Lounaistuulta 13 m/s.

Aallokkovaroitus: Suomenlahden länsiosassa, Pohjois-Itämerellä ja Saaristomerellä esiintyy kovaa aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 4 metriä. Suomenlahden itäosassa, Ahvenanmerellä ja Selkämerellä esiintyy kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 2,5 metriä.

Varoitukset maa-alueilla

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ennakkovaroitukset lähipäiville (2–5 vrk)

Päivitetty 30.9.2016 klo 12:13

Ennakkovaroitukset merialueilla

Suomenlahdella, Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä, Saaristomerellä ja Selkämeren eteläosassa kovan länsituulen todennäköisyys on 60 % lauantaina.

Lauantaina kohtalaisen aallokon todennäköisyys on 70 % Suomenlahdella, Pohjois-Itämerellä ja Saaristomerellä. Merkitsevä aallonkorkeus voi ylittää 2,5 metriä.

Ennakkovaroitukset maa-alueilla

Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voimakkaan lännen ja lounaan välisen tuulen todennäköisyys on 40 % lauantaina. Tuulen nopeus voi olla puuskissa 15 m/s.