Säätiedotus merenkulkijoille 30.11.2015 klo 12

Myrskyvaroitus:

Suomenlahden länsiosa ja Pohjois-Itämeren itäosa:

Etelän ja lounaan välistä myrskyä 23 m/s.

Pohjois-Itämeren länsiosa ja Saaristomeri:

Länsimyrskyä 21 m/s.

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahden itäosa:

Etelän ja kaakon välistä tuulta 19 m/s.

Ahvenanmeri ja Selkämeren eteläosa:

Lännen ja luoteen välistä tuulta 19 m/s.

Selkämeren pohjoisosa:

Luoteistuulta iltapäivästä alkaen 15 m/s.

Aallokkovaroitus:

Suomenlahden länsiosassa ja Pohjois-Itämerellä esiintyy kovaa aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 4 metriä.

Vedenkorkeusvaroitus:

Merivesi on Saaristomerellä korkealla.

Saaristomerellä oleva syvä matalapaine liikkuu koilliseen.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahden itäosa:

Etelän ja kaakon välistä tuulta 14-19 m/s. Illalla heikkenevää lounaaseen kääntyvää tuulta, yöllä 9-13 m/s, päivällä lännen ja luoteen välistä tuulta 7-10 m/s. Ajoittain vesisadetta, kohtalainen tai hyvä näkyvyys.

Suomenlahden länsiosa ja Pohjois-Itämeren itäosa:

Lännen ja lounaan välille kääntyvää tuulta 17-23 m/s. Illalla tuuli heikkenee, yöllä lännen ja luoteen välistä tuulta 9-14 m/s. Ajoittain vesisadetta, kohtalainen tai hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeren länsiosa ja Ahvenanmeri:

Lännen ja luoteen välistä tuulta 16-19 m/s, Pohjois-Itämeren länsiosassa ylimmillään 21 m/s. Iltapäivällä tuuli heikkenee, illasta alkaen 9-15 m/s. Ajoittain vesisadetta, kohtalainen tai hyvä näkyvyys.

Saaristomeri:

Voimistuvaa länteen kääntyvää tuulta, iltapäivällä 16-21 m/s. Illalla tuuli heikkenee, yöstä alkaen lännen ja luoteen välistä tuulta 9-14 m/s. Ajoittain vesisadetta, kohtalainen tai hyvä näkyvyys.

Selkämeren eteläosa:

Voimistuvaa lännen ja luoteen välille kääntyvää tuulta, iltapäivällä 13-19 m/s. Illalla tuuli heikkenee, yöstä alkaen 9-14 m/s. Ajoittain vesisadetta, kohtalainen tai hyvä näkyvyys.

Selkämeren pohjoisosa ja Merenkurkku:

Idänpuoleista tuulta 6-11 m/s. Päivällä tuuli kääntyy pohjoisen ja luoteen välille, illalla 7-13 m/s, Selkämeren pohjoisosassa ylimmillään 15 m/s. Ajoittain vesi- tai räntäsadetta, enimmäkseen kohtalainen näkyvyys.

Perämeri:

Idän ja kaakon välistä tuulta 8-12 m/s. Aamulla pohjois- tai koillistuulta. Ajoittain vesi- tai räntäsadetta, enimmäkseen kohtalainen näkyvyys.

Saimaa:

Etelän ja kaakon välistä tuulta 7-12 m/s, yöllä tuuli heikkenee, aamulla etelän ja lounaan välistä tulta 4-8 m/s. Ajoittain vesi- tai räntäsadetta.