Säätiedotus merenkulkijoille 28.8.2015 klo 12.45

Huomautus veneilijöille:

Suomenlahden itäosa ja Perämeri:

Etelätuulta 12 m/s.

Suomenlahden länsiosa, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Länsituulta 12 m/s.

Selkämeri ja Merenkurkku:

Lounaistuulta 12 m/s.

Syvä matalapaine Norjanmerellä pysyy paikallaan. Perämeren pohjoisosaan muodostuu yöllä osakeskus.

Odotettavissa huomiseen keskipäivään asti:

Suomenlahden itäosa:

Etelänpuoleista tuulta 8-12 m/s. Myöhemmin iltapäivällä tuuli kääntyy lännen puolelle ja heikkenee tilapäisesti. Sadetta ja kohtalainen näkyvyys, yöllä mahdollisesti ukkoskuuroja.

Suomenlahden länsiosa, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 5-9 m/s. Myöhemmin iltapäivällä voimistuvaa länsituulta, illalla 8-12 m/s. Paikoin sadetta, mutta lännestä alkaen parempi näkyvyys. Illalla ja yöllä mahdollisesti ukkoskuuroja.

Selkämeri:

Lounaistuulta 8-12 m/s. Illalla tuuli kääntyy lännen puolelle ja heikkenee vähitellen, aamulla 6-10 m/s. Paikoin sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta.

Merenkurkku:

Lounaanpuoleista tuulta 8-12 m/s. Illalla tuuli kääntyy lännen puolelle ja heikkenee tilapäisesti. Aamulla tuuli vähän heikkenee. Paikoin sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta.

Perämeri:

Heikkenevää etelän ja kaakon välistä tuulta, aluksi 8-12, myöhemmin iltapäivällä 6-10 m/s. Iltayöllä tuuli kääntyy lännen puolelle ja voimistuu, aamuyöllä 8-12 m/s. Päivällä tuuli vähän heikkenee. Sadetta, mutta etelästä alkaen parempi näkyvyys. Iltapäivästä alkaen mahdollisesti ukkoskuuroja.

Saimaa:

Kaakkoistuulta 5-9 m/s. Iltapäivällä tuuli heikkenee ja kääntyy lännen ja lounaan välille, illalla 3-7 m/s. Sadetta ja kohtalainen näkyvyys, illalla lännestä alkaen hyvä näkyvyys.