Varoitukset lähivuorokaudelle (24 h)

Päivitetty 27.9.2016 klo 17:35

Varoitukset merialueilla

Kovan tuulen varoitus: Pohjois-Itämeri ja Selkämeri: Etelän ja lounaan välistä tuulta 17 m/s. Suomenlahden länsiosa, Ahvenanmeri ja Saaristomeri: Etelän ja lounaan välistä tuulta 15 m/s. Merenkurkku ja Perämeri: Etelän ja kaakon välistä tuulta 15 m/s. Huomautus veneilijöille: Suomenlahden itäosa ja Saimaa: Etelätuulta 12 m/s.

Aallokkovaroitus: Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Pohjanlahdella esiintyy aamulla ja aamupäivällä kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 2,5 metriä.

Varoitukset maa-alueilla

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Enontekiön kunnassa etelätuuli on huomenna voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan maakunnissa.

Ennakkovaroitukset lähipäiville (2–5 vrk)

Päivitetty 27.9.2016 klo 17:36

Ennakkovaroitukset merialueilla

Suomenlahden itäosassa ja Perämerellä kovan etelän ja kaakon välisen tuulen todennäköisyys on 60 % keskiviikkona ja torstaina. Suomenlahdella, Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä, Saaristomerellä ja Pohjanlahdella kovan lounaistuulen todennäköisyys on 40 % torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Perjantaina kovan aallokon todennäköisyys on 20 % Pohjois-Itämerellä. Merkitsevä aallonkorkeus voi ylittää 4 metriä. Torstaina ja perjantaina kohtalaisen aallokon todennäköisyys on 60 % Suomenlahdella ja Selkämerellä. Merkitsevä aallonkorkeus voi ylittää 2,5 metriä.

Ennakkovaroitukset maa-alueilla

Koko maassa voimakkaan etelätuulen todennäköisyys on 40 % torstaina ja perjantaina. Tuulen nopeus voi olla puuskissa 15 m/s.