Varoitukset lähivuorokaudelle (24 h)

Päivitetty 1.7.2016 klo 23:56

Varoitukset merialueilla

Kovan tuulen varoitus: Selkämeri: Etelätuulta iltapäivällä 14 m/s. Huomautus veneilijöille: Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Merenkurkku: Etelätuulta 11 m/s.

Aallokkovaroitus: Selkämeren pohjoisosassa esiintyy illalla kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 2,5 metriä.

Varoitukset maa-alueilla

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. UV-säteily on iltapäivällä voimakasta Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Pirkanmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Ennakkovaroitukset lähipäiville (2–5 vrk)

Päivitetty 1.7.2016 klo 23:57

Ennakkovaroitukset merialueilla

Suomenlahden itäosassa kovan luoteistuulen todennäköisyys on 30 % maanantaina.

Lauantaina ja sunnuntaina kohtalaisen aallokon todennäköisyys on 20 % Selkämeren pohjoisosassa. Merkitsevä aallonkorkeus voi ylittää 2,5 metriä.

Ennakkovaroitukset maa-alueilla

Maan itäosassa sekä Kainuun maakunnassa voi esiintyä sunnuntaina ja maanantaina ukkoskuuroja, joiden yhteydessä voimakkaiden ukkospuuskien todennäköisyys on 40 %. Maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa runsaiden sateiden todennäköisyys on 30 % sunnuntaina ja maanantaina.